U bevindt zich op de pagina Ceder|Voordelen
 
   
Home
Omtrent ons
Houten woning
  Tuinbergingen
Ceder
Voordelen
  Ecologisch
  Duurzaamheid
  Gezondheid
Realisaties
Practisch
Nuttige links
Contact
Sitemap
   
 
 

Western Red Cedar karakteristieken

 

Dit type van ceder is in productie gebracht voor de natuurlijke weerstand en schoonheid. Deze eigenschappen maken de boom tot werelds meest unieke zachthout soort. Verder heeft ceder een uitzonderlijk mooi hout met een warme rode kleur. Ze is de levensgeschiedenis van Noord - Amerika omdat ze vaak door indianenstammen gebruikt werd als canou, totempaal en huisbouw. Traag groeiend en een geurend aroma verspreidend is ceder een prachtboom. Ceder produceert lang hout en groeit zeer recht naar omhoog. Het heeft een natuurlijke weerstand tegen schimmels, insecten en rottingsverschijnselen. Licht van gewicht, zeer makkelijk te bewerken geeft het extra voordelen tegenover andere houtsoorten. Ceder is een van de eerste keuzes om mee te werken als het op hout aankomt omdat het ook een resistentie heeft tegenover het weer.

 
Ceder produceert lang hout en groeit zeer recht naar omhoog. Het heeft een natuurlijke weerstand tegen schimmels, insecten en rottingsverschijnselen.
Top pagina voordelen van cederhout
Thermische regulatie eigenschappen
 

Westers rode ceder is een uitstekende thermoregulator. Haar dichtheid en plaats voor verse lucht maakt ceder een betere partner voor buitenhuisbouw dan andere houtsoorten. Ceder is in staat om een cacapiciteit van K 0.74 BTU in / ft2 h F en R-value is 1.35 per inch of dichtheid, als warmteregulent te behalen. Deze uitzonderlijke warmtecapaciteit beschermt het hout tegen warmte en koude. Het is veel beter dan enig ander houtsoort of steen.

 
Geluidswerend
 

De open celstructuur van de boom heeft bewezen dat ceder in staat is om geluid te absorberen en om te zette in warmte. Het gebruik als ceder voor de muren zal ervoor zorgen dat de kamers stiller overkomen dan in andere huizen.

 

Brand - en rookspreiding in het huis

 
Western Red Cedar heeft zeer hoge rook - brandveiligheidskwalificaties. Deze classificatie zorgt ervoor dat ceder gebruikt mag worden binnenshuis zonder enig gevaar. De kenmerken van cederhout worden gebruikt om de verspreiding van brand tegen te gaan of in te perken. Ceder heeft als ratio bij brand een klasse II met graad 69 en bij rookontwikkelling 98.
 
Ceder is een van de eerste keuzes om mee te werken als het op hout aankomt omdat het ook een resistentie heeft tegenover het weer.
Top pagina voordelen van cederhout

Kleuren

Onbewerkte ceder heeft als basi kleur een rijke graankleur met kleuren die kunnen variëren van amber, rood of bruin kleurig. Verder kan men ook nog geel - satijn kleruen onderscheiden.

Makkelijk af te werken

Door de basisstructuur is ceder zeer eenvoudig te bewerken met allerlei verfsoorten.

Aroma

Ceder verspreidt een unique aroma. Het is een aangename geur voor de mens maar het heeft een afwerende functie tegen over schimmels en insecten.

 
     
   
 
Pandelaarstraat 15
 
 
9620 Velzeke - Zottegem - België
 
 

Toonzaal: 053/622028

 
 
GSM : 0479/ 87 98 96
 
 
Fax: 053/626252
 
   
     
 
Webdesign 2007 - dmd-webdesign