U bevindt zich op de pagina Houten woning|Massiefbouw
 
   
Home
Omtrent ons
Houten woning
  Voordelen
  Isolatie
Massiefbouw
  Onderhoud
  Made in Canada
  Tuinbergingen
Ceder
Realisaties
Practisch
Nuttige links
Contact
Sitemap
   
 
 

Wat is het verschil tussen een hand bewerkt en een machinaal bewerkte boomstammen huis?

 

In een handbewerkte blokhut, is het huis nog altijd een natuurlijk geheel. De enige wijziging die het hout heeft ondergaan is dat bij hand bewerkte blokhutten de buitenste schors en een deel van het hart van de stam verwijderd wordt. Het karakter van het hout is nog steeds zichtbaar in het afgewerkte huis. De hutten verliezen zo hun karakter, hun ziel niet Een goed voorbeeld is het "hewn" profile. Hier zijn de balken op hun zijde gelegd en zo in elkaar geplaatst door middel van in elkaar passende inkepingen of door een "stuk per stuk" model.

 
Wat is het verschil tussen een hand bewerkt en een machinaal bewerkte boomstammen huis?
Top pagina massiefbouw
De machinaal bewerkte huizen zijn type huizen die zo gemaakt zijn dat alles identiek is in elke dimensie. Op deze manier spreekt men niet meer van een blok hut maar van een machinaal gemaakt stuk hout dat voorheen een mooi stuk natuur was. Het voordeel van een handgemaakt huis is dat er nergens een tweede stuk van bestaat en dat elke nieuw huis zijn eigen karacter heeft. Handgemaakte huizen zijn meer arbeidsintensief en dit zal zich dus ook reflecteren in de prijs.
 
De machinaal bewerkte huizen zijn type huizen die zo gemaakt zijn dat alles identiek is in elke dimensie. Op deze manier spreekt men niet meer van een blok hut maar van een machinaal gemaakt stuk hout dat voorheen een mooi stuk natuur was.
Top pagina massiefbouw
c
 
Massiefbouw en houten Skeletbouw mag men niet met elkaar verwarren. Skeletbouw is vandaag in België de meest gebruikte techniek voor houten woningen. Houtskeletten kunnen gemakkelijk gefabriceerd worden en tegelijk worden aangepast aan vele specifieke situaties. Voordelen hiervan zijn snelle uitvoering, droge constructie waardoor men de woning snel kan betrekken. Als nadeel onderscheiden we weinig masse, waardoor geringe warmteophoping. Skeletbouw is dus slechts een houten geraamte dat met plaatmateriaal wordt afgedekt. Massiefbouw wordt uit massieve boomstammen opgetrokken. Ze worden op elkaar gestapeld en in de hoeken verbonden. Dit resulteert in één stabiele constructie.
 
Verschil tussen skeletbouw en massiefbouw
Top pagina massiefbouw
 
     
   
 
Pandelaarstraat 15
 
 
9620 Velzeke - Zottegem - België
 
 

Toonzaal: 053/622028

 
 
GSM : 0479/ 87 98 96
 
 
Fax: 053/626252
 
   
     
 
Webdesign 2007 - dmd-webdesign