U bevindt zich op de pagina Ceder|Gezondheid
 
   
Home
Omtrent ons
Houten woning
  Tuinbergingen
Ceder
  Voordelen
  Ecologisch
  Duurzaamheid
Gezondheid
Realisaties
Practisch
Nuttige links
Contact
Sitemap
   
 
 
Ceder is verwarmend, versterkt het gevoel van eigenwaarde en helpt bij het loslaten van de door de omgeving opgelegde verwachtingspatronen. De Ceder wordt nooit aangevreten door insecten, daarom is de olie ook een goede insecten verdrijver en staat het bekend als antimot middel en weert het muggen en andere insecten. Werkt gunstig bij aandoeningen van de luchtwegen, angst en depressies. Heel fijn ook in de sauna, eventueel in combinatie met andere oliën. Heeft een verzachtende en zuiverende werking op de gezinssfeer. Zijn aangename geur trekt liefde en gezelligheid aan. Hierdoor wordt aandacht en begrip voor elkaars gedachten en wensen gestimuleerd. Ceder in de aromatherapie wordt vaak gebruikt als afrodisiacum bij angstige en depressieve mensen. De olie heeft ook een verdovende werking.
 
Loghome - boomstammenhuis - houten woning - houten huis- blokhut - ceder
Top pagina gezondheid en ceder
Al heel vroeger werd ceder in allerlei beschavingen, van de Egyptische tot de Tibetaanse, als wierook gebruikt. In Tibet wordt er in de geneeskunde nog altijd zeer actief gebruik van gemaakt en Tibetaanse boeddhisten, maar ook wel anderen, gebruiken hem als hulp bij meditatie. Men gelooft dat het spirituele leven door ceder wordt versterkt en dat de banden met het goddelijke erdoor worden aangehaald. Om deze facetten te symboliseren werd cederhout veel gebruikt bij de bouw van tempels. Ceder kan ons ook helpen een gevoel van evenwichtigheid en een gevoel dat wij ons eigen leven beheersen, te ontwikkelen en te handhaven. 
 
Wat de lichamelijke toepassingen betreft : ceder is een krachtig antiseptisch middel en bovendien slijmoplossend (neusverkoudheid verdwijnt). Op het subtiele vlak zien wij parallelle toepassingen : hij helpt ons, door alles wat onze geest verstopt, heen te werken, zoals ook op het lichamelijke vlak alles wat onze neus verstopt, wordt opgelost.  De 'ceder' die, zoals hier en daar wordt vermeld, door de oorspronkelijke bewoners van Amerika voor reinigingsceremoniën wordt gebruikt in 'rookstaven', is in feite een jeneverbesvariëteit.
 
Loghome - boomstammenhuis - houten woning - houten huis- blokhut - ceder
Top pagina gezondheid en ceder
Ceder heeft een positieve invloed op:
 

AthAcne 
Arthroseerosclerose ++ 
Blaasontsteking 
Bronchitis 
Cellulitis +++ 
Eczeem 
Gonnorroe 
Haargroei 
Haarhuidaandoeningen 
Hoesten 
Huidaandoeningen 
Huidontsteking 
Insecten weren
Jeuk - niet geinfecteerd 
Lymfecirculatiestoornissen ++ 
Nervositeit 
Ongewenste zwangerschap
Reuma 
Roos 
Slijmvliesontsteking 
Stress 
Tuberculose 
Vette huid 
Witte vloed 
Zweren

 
 
     
   
 
Pandelaarstraat 15
 
 
9620 Velzeke - Zottegem - België
 
 

Toonzaal: 053/622028

 
 
GSM : 0479/ 87 98 96
 
 
Fax: 053/626252
 
   
     
 
Webdesign 2007 - dmd-webdesign